Австрия отчете по-малко от 2000 нови случая на коронавирус - най-ниският

...
Австрия отчете по-малко от 2000 нови случая на коронавирус - най-ниският
Коментари Харесай

Австрия с рекордно ниска заболеваемост от 2 месеца

Австрия отчете по-малко от 2000 нови случая на ковид - най-ниският брой на заразени за денонощие от октомври насам, до момента в който в това време последните няколко района в страната отвориха още веднъж заведения за хранене и хотели в понеделник, съобщи АП.

Австрия регистрира 1792 нови случаи за 24 часа, което е доста по-ниско от дневните максимуми от към 13 000 дневни случая в края на ноември - наклонност, която е в контрастност с възходящите случаи в огромна част от Европа.

Тогава поради огромната заболеваемост, Австрия влезе в 20-дневна обсада на 22 ноември. Националните ограничавания за блокиране бяха отстранени за имунизираните хора на 12 декември, само че остават в действие за неимунизираните хора.

От 12 декември всяка от деветте провинции на Австрия е определила своя лична политика във връзка с повторното отваряне: в някои заведенията за хранене и хотелите се отварят незабавно, до момента в който в други остават затворени няколко дни по-дълго. Столицата Виена избра да отвори магазини и коледни базари предходната седмица, но остави заведенията за хранене и хотелите затворени до понеделник.

Освен това броят на пациентите в интензивните отделения също е намалял, въпреки и по-бавно от броя на случаите. 475 души се лекуват в интензивни отделения, което е спад от високите 664 при започване на декември.

Тъй като страната се отваря още веднъж на вътрешния пазар, австрийските управляващи въведоха по-строги ограничавания за пътешестване за тези, които влизат от чужбина, с цел да забавят разпространяването на разновидността Омикрон.

От рано в понеделник пътуващите до Австрия би трябвало да покажат доказателство за имунизация или възобновяване, с цел да влязат в страната. В допълнение, две дози ваксина към този момент не се смятат за задоволителни за влизане: пътуващите би трябвало или да покажат доказателство за трета доза или PCR тест.

Австрийски жители, поданици и жители на Европейския съюз към момента могат да влизат без доказателство за имунизация или възобновяване, само че са изправени пред наложителна 10-дневна карантина при идване.

Подробности за ограниченията при влизане в Австрия са оповестени на Министерство на външните работи Ситуационен център:.

При нужда от подпомагане сънародниците ни могат да се свържат с посолството ни във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на имейл адресите: [email protected], [email protected].
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР